Pastasalade met pesto, mozzarella en tomaat

Details

Gerecht

Pasta

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

3

Hét BBQ-bijgerecht: een grote kom pastasalade met tomaat en pesto.

Ingrediënten

  • 250 g verse pasta uit koeling
    250 g cherrytomaten
    45 g rucola
    240 g groene olijven zonder pit
    of met en zelf ontpitten
    125 g mozarellabolletjes
    95 g groene pesto
    basilicum blaadjes
    peper en zout

Bereiding

  • Kook de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar max. 4 min. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de rucola fijn. Laat de olijven en mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de mozzarellabolletjes.
  • Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Meng de rucola en de pesto erdoor. Schep de tomaat en olijven erdoor en verdeel de mozzarella erover.
  • Eventueel wat peper, zout en basilicumblaadjes er over doen.

Nutrition Facts

3 servings per container


  • Amount Per ServingCalories365
  • % Daily Value *
  • Total Fat 17g 22%
    • Saturated Fat 5g 25%
  • Sodium 0mg 0%
  • Total Carbohydrate 39g 15%
    • Dietary Fiber 3g 11%
    • Total Sugars 4g
  • Protein 13g 26%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.