Details
Gerecht
Pasta
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
2
Makkelijk en snel recept.
Ingrediënten
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook (dunne plakjes)
400 g gepelde tomaten (blik/pakje)
1 el harissa
250 g orecchiette
zout
300 g grote wok garnalen (rauw, gepeld)
1 el boter
basilicumblaadjes (grof gehakt)
yoghurt
Bereiding
- Verhit de olijfolie in de wok en fruit de knoflook 2-3 minuten.
- Voeg de tomaten en de harissa toe, leg een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten pruttelen tot de saus wat ingedikt is.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
Houd een kopje kookwater achter en giet de paste af. - Snijd de garnalen over de lengte net niet helemaal door en klap ze open als een vlinder. Voeg de garnalen toe aan de saus en kook 2-3 minuten verder tot ze roze kleuren.
- Roer de boter en basilicum er doorheen.
Meng de pasta door de saus en voeg naar behoefte kookwater toe tot dat het geheel lekker smeuïg wordt. - Serveer in diepe borden met een schepje yoghurt en wat blaadjes basilicum.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories365
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
6g
10%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
58g
20%
- Protein 18g 36%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.