Gado Gado

Details

Gerecht

Indonesisch

Bereiding

40 minuten

Kooktijd

15 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Makkelijk recept: vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

Ingrediënten

  • 300 gr witte rijst
    4 eieren (gekookt)
    1 spitskool
    1 komkommer
    500 gr sperziebonen
    300 gr taugé
    1 zak cassave kroepoek of gebakken emping
    2 eetlepels gebakken uitjes
    olie
    250 gr tempeh (of tofu)
    1 eetlepel bruine basterdsuiker

  • Boemboe Gado Gado (Kopkki Djawa)
    Seroendeng (Improba)
    Sambal Batjak

Bereiding

  • Kook de rijst gaar in een pan met water. Kook ook de sperziebonen ca 10 minuutjes in een pan met water, ze mogen nog best een beetje knapperig en beetgaar zijn. Snijd de tempeh in plakken en daarna in stukken en bak deze in een pan met een scheutje wokolie 5 minuten op hoog vuur, voeg eventueel de laatste minuut nog een scheutje ketjap toe voor extra smaak en kleur.
  • Snijd de komkommer doormidden in de lengte en verwijder eventueel het waterige gedeelte en snijd in plakjes. Schep wat rijst op een bord en vervolgens wat sperziebonen, tauge, komkommer, tempeh en een gehalveerd ei. Schep wat van de warme pindasaus er op en serveer de Indonesische gado gado met wat kroepoek en gebakken uitjes.
  • Snijd de spits kool in de keukenmachine (SG/2). Doe in de wok pan met een beetje olie. Als laatste de taugé er bij.
  • Tip: is je pindasaus te dik geworden? Voeg dan een beetje melk of water toe. Probeer ook eens andere groenten in dit gado gado recept zoals wortel, kool of paksoi.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories615

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 19g 30%
    • Saturated Fat 4g 20%
  • Sodium 0.72mg 1%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 87g 29%
    • Sugars 15g
  • Protein 21g 42%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.