Details
Gerecht
Gehakt
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Macaroni met italiaanse pastesaus
Ingrediënten
BOLOGNESESAUS
250 g ontbijtspek
100g champignons
1 kleine ui
1 teentje knoflook
150 g biologische Wortels
0.5 st biologische Bleekselderij
1 st biologische Prei
1 el olijfolie
500 g gehakt (runder of half om half)
1 pak of blik gezeefde tomaten (400 g)
1 vleesbouillontablet
1 tl gemengde italiaanse kruiden
zout en peper
mespunt suiker (desgewenst)
MACARONI of TAGLIATELLE
250g (= 2 pers.)
DIVERSEN
Geraspte kaas
Basilicum
Rucola
Bereiding
- Bak eerste spekjes en leg deze dan apart. Bak vervolgens in het gehakt van de spekjes in de hapjespan.
- Doe de gesneden worteltjes, champignons, de ui, selderij, prei en knoflook erbij. Schep het goed keer om.
- Roer er de gezeefde tomaten, het verkruimelde bouillontablet en de kruiden er door en laat ca. 4 min. doorkoken.
- Roer nogmaals goed en laat op een lage stand 10 minuten zachtjes koken
- Breng de saus op smaak met wat zout en peper en desgewenst een mespuntje suiker.
- Kook ondertussen de macaroni in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
- Doe de saus over de macaroni met gersapte kaas, rucola en basilicum.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories635
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
22g
34%
- Saturated Fat 9g 45%
- Sodium 2mg 1%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
83g
28%
- Dietary Fiber 16g 64%
- Sugars 17g
- Protein 24g 48%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.