Pilafrijst met kip, Tzatiki en ijsbergsla

Details

Gerecht

Kip

Bereiding

45 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Het heeft een heerlijke bijzondere smaak, en hier gaat hij ook zeker weer vaker op tafel komen.

Ingrediënten

  • PILAF MET KIP
    2 kleine uien
    500 gr kipfilet
    20 gr boter
    400 gr basmatirijst
    1/2 tl gemalen piment
    versgemalen peper
    1 laurierblad
    1 kippenbouillontablet
    30 rozijnen of krenten
    1 pot (kip)gevogeltefond (380ml)
    60 gr pijnboompitten
    1 eetlepel olijfolie
    zout
    4 takjes peterselie
    4 takjes dille

  • TZATZIKI
    1 teen knoflook
    1/2 komkommer (iets meer)
    3 dl biogarde
    1 el olijfolie
    3 tl witte-wijn azijn
    zout, peper
    1/2 tl suiker
    3 takjes dille

  • IJSBERGSLA

Bereiding

  • Uien pellen en snipperen. Kipfilet in stukjes snijden.
  • In hapjespan: Uien ca. 3 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Rijst toevoegen en 5 minuten al roerend meebakken. Piment, peper, laurier, boillontables en rozijnen er door roeren. Gevogeltefond en 1/4 liter water erbij gieten en rijst al roerend aan de kook brengen. Rijst afdekken en ca. 30 minuten gaar en bijna droog koken.
  • In koekenpan de rest van de boter verhitten en pijnboompitten lichtbruin bakken; af en toe omscheppen.
  • In koekenpan olijfolie verhitten en kip rondom lichtbruin en gaar bakken. Bestrooien met peper en zout.
  • Pilafrijst afdekken en 5 minuten laten staan. Peterselie en dille fijn snijden.
  • Uitgelekte kip en pijnboompitten door rijst roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Verse kruiden erover strooien.
  • Tzatziki. Knoflook persen. Komkommer schillen en zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Yoghurt, Komkommer, olie en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met peper, zout en suiker. Dille erboven op doen.

Nutrition Facts

2 servings per container


Calories595

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 24g 37%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 67g 23%
      • Protein 27g 54%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.