Pompoenrendang met rijst en sambalboontjes

Details

Gerecht

Indisch

Bereiding

30 min.

Kooktijd

30 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een heerlijke pompoenrendang is afgetopt met rijst en sambalboontjes. Een culinair hoogtepuntje die zo op tafel staat. 

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst (zak à 1 kg)
    1 tl kurkuma
    2 laurierblaadjes
    1 flespompoen
    1 ui
    2 el milde olijfolie
    95 g boemboe rendang (bakje)
    400 ml kokosmelk (blik)
    400 g gebroken sperziebonen (zak)
    1 el Sambal Manis

Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met kurkuma en laurierblaadjes. Giet af en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik.
  • Snijd intussen de flespompoen in kwarten. Schep er met een lepel de zaadlijsten uit en schil de kwarten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Snipper de ui.
  • Verhit in een braadpan de olie en bak de ui en pompoen 4 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 15 min. stoven tot de pompoen gaar is.
  • Kook de sperziebonen in 7-8 min. beetgaar. Giet af, doe in een schaal en meng er de sambal door.
  • Serveer de pompoenrendang met de rijst en sambalboontjes.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories634

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 28g 44%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 80g 27%
      • Protein 11g 22%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

        Waardering: 4 uit 5.