Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Details

Gerecht

Stamppot

Bereiding

25 min.

Kooktijd

20 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Het voorjaar op je bordje!

Ingrediënten



  • – 1.3 kilogram aardappels (geschild, in stukken)
    – 1 bos bleekselderij (in smalle boogjes)
    – 200 gram gerookte spekblokjes
    – 150 gram ontbijtspek of
    – 150 gram bacon
    – 3 lente-/bosuitjes (in stukjes van 2 cm)
    – 125 milliliter crème fraîche of
    – 125 milliliter warme melk

Bereiding

  • Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe.
  • Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan.
  • Rooster het ontbijtspek of de bacon in het spekvet. Giet de aardappels en selderij af.
  • Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.
  • Variatie
    Neem in plaats van bleekselderij eens knolselderij of prei en schep er 50 gram geraspte kaas door.

Nutrition Facts


Calories675

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 34g 53%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 65g 22%
      • Protein 22g 44%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

        Waardering: 4 uit 5.