Details
Gerecht
Vegan
Bereiding
15 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Een heerlijk herfstgerecht en hartverwarmend lekker!
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
500 g knolselderij
200 g paddenstoelenmelange of champignons
2 el olijfolie,
1 teen knoflook,
100 ml melk,
50 g boter,
2 il olijfolie met truffelaroma
Bereiding
- Schil de aardappelen en knolselderij, en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
- Snijd ondertussen de grote paddestoelen in stukken en laat de kleine heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de melk in een steeIpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
Meng de paddenstoelen en truffelolie er door. - Lekker met fijngesneden peterselie.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories500
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
29g
45%
- Saturated Fat 14g 70%
- Sodium 310mg 13%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
40g
14%
- Dietary Fiber 10g 40%
- Sugars 13g
- Protein 15g 30%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.