Boerenkool met worst

Details

Gerecht

Stampot

Bereiding

30 minuten +

Kooktijd

25 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

3

Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.

Waardering: 4 uit 5.

Ingrediënten

  • 250 gr grove rookworst
    800 gr koelverse stamppotaardappel
    500 gr verse boerenkool (3 stronken)
    150 ml halfvolle melk
    50 g ongezouten roomboter
    1 el grove mosterd
    peper en zout
    piccalilli

Bereiding

  • Kook de Boerenkool eventueel voor (25 minuten).
    Kook de aardappelen in een ruime pan in 16 minuten gaar met de rookworst er boven op.
    Als de aardappels bijna gaar zijn de worst er af halen en de boerenkool er bovenop doen. Nog even doorkoken en af en toe in de aardappels prikken af ze gaar zijn.
    Giet de aardappelen en boerenkool af en laat deze nog even een beetje droogkoken.
  • Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel over de borden en serveer met de rookworst.
  • Variatietip:
    Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g geraspte oude kaas doorheen te mengen.

    Combinatietip:
    Lekker met extra mosterd of Piccalilly.

    Bewaartip:
    Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met de rookworst.

Nutrition Facts


Calories915

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 56g 87%
    • Saturated Fat 28g 140%
  • Sodium 1400mg 59%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 64g 22%
    • Dietary Fiber 9g 36%
    • Sugars 7g
  • Protein 34g 68%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.