Details
Gerecht
Salade
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en franse sperzieboontjes.
Ingrediënten
SALADE
2 blikken linzen à 310 gr.
600 g sperziebonen
250 gr. cherry-tomaten
2 blikje tonijn in olijfolie à 160 gr.
200 g zwarte/groene olijven
2 rode uien
8 el olijfolie
3 el witte wijnazijn
2 tl Franse mosterd
85 gr. veldsla
4 eieren
Bereiding
- Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over platte schaal.
- Kook de linzen volgens aanwijzing op de verpakking en spoel ze daarna af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Laat de tonijn en olijven ook uitlekken.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in dunne partjes.
- Kook de eieren hard. Na afkoelen in parten snijden.
- Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijn en tomaten erover en garneer met de olijven.
- Doe er wat veldsla bij en serveer met de linzen erbij.
- Nog een beetje zwarte peper er overheen malen.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories565
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
32g
50%
- Saturated Fat 5g 25%
- Sodium 680mg 29%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
31g
11%
- Protein 31g 62%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.