Details
Gerecht
Salade
Bereiding
25 min.
Kooktijd
0 min.
Menu
Salade
Personen
4
Lekker veel groenten: zo haal je je 2 ons heel makkelijk. Met kruidig basilicum en pittige chilipeper.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
2 komkommers
1 tl zeezoutvlokken
100 g feta verkruimeld
250 g Griekse yoghurt
½ teentje knoflook geperst
zout en peper
½ citroen uitgeperst en schil geraspt
50 g kalamata olijven ontpit en gehalveerdVoor de dressing
1 sjalotje fijngesnipperd
3 el wittewijnazijn
6 el extra vierge olijfolie
½ tl gedroogde oregano
1 el verse dille fijngehakt
een snufje suiker
Bereiding
- Schaaf de komkommer met een mandoline of kaasschaaf in dunne linten. Leg de komkommer in een vergiet boven een kom, bestrooi met het zeezout en laat ca. 10 minuten staan om vocht te onttrekken. Meng ondertussen voor de dressing de sjalot en de wittewijnazijn in een kom. Zet opzij om de smaken te laten trekken.
- Meng de helft van de feta met de yoghurt in een grote kom. Roer de knoflook en de citroenschil erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
- Schenk voor de dressing de olijfolie bij het sjalot-azijnmengsel en roer de oregano en de dille erdoorheen. Breng op smaak met een klein snufje suiker. Laat de komkommer goed uitlekken en voeg toe aan de dressing. Voeg de overige feta en de olijven toe en meng alles door de dressing.
- Verdeel het feta-yoghurtmengsel over een grote schaal. Verdeel de komkommer eroverheen.
Besprenkel met de overige dressing uit de kom. - De salade is perfect voor bij de barbecue naast gegrilde vis zoals dorade of zeebaars, kipspiesjes, lamskoteletjes of tempehspiesjes.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories326
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
30g
47%
- Sodium 1240mg 52%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
5g
2%
- Dietary Fiber 6g 24%
- Protein 9g 18%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.