Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, kruiden en specerijen.
Ingrediënten
500 g rundergehakt,
2 theelepels gemberpoeder of djahé,
3 eetlepels paneermeel,
zout,
1 ei,
2 ui,
1 rode cayenne pepertje500 g tomaten,
1 kleine groene paprika,
4 eetlepels olie (arachide),
2 eetlepels milde kerriepoeder
2 theelepels ketoembar (komijn),
1 theelepel kaneel,
1 teentje knoflook,
1 blikje tomatenpuree (ca. 70 g),
1 vleesbouillontablet,
chilipoeder/vlokkenZilvervlies- of pandanrijst
Bereiding
- 1 ui pellen en grof snijden. Pepertje wassen, in de lengte halveren en grof hak-
ken. Samen met gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen in keukenmachine. Tot ca. 20 kleine balletjes rollen. - Kook ondertussen de zilvervliesrijst.
- In een grote braadpan olie verhitten. Balletjes voorzichtig in ca. 5 minuten rondom bruin
bakken. Uit pan nemen. - Tomaten en ui in stukjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel en chilivlokken toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel ca. 3 minuten al roerende bakken. Tomaten, paprika, tomatenpuree en 3 dI water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
Ca. 10 minuten zachtjes laten stoven, af en toe roeren. - Gehaktballetjes toevoegen en nog ca. 10 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak bren-
gen met zout en chilipoeder. - Curry over vier borden verdelen. Serveren met rijst, komkommersalade en mangochutney.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories385
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
25g
39%
- Saturated Fat 8g 40%
- Sodium 1240mg 52%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
11g
4%
- Dietary Fiber 6g 24%
- Protein 29g 58%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.