Kofta Curry (curry met gehaktballetjes)

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 min.

Kooktijd

30 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, kruiden en specerijen.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt,
    2 theelepels gemberpoeder of djahé,
    3 eetlepels paneermeel,
    zout,
    1 ei,
    2 ui,
    1 rode cayenne pepertje

  • 500 g tomaten,
    1 kleine groene paprika,
    4 eetlepels olie (arachide),
    2 eetlepels milde kerriepoeder
    2 theelepels ketoembar (komijn),
    1 theelepel kaneel,
    1 teentje knoflook,
    1 blikje tomatenpuree (ca. 70 g),
    1 vleesbouillontablet,
    chilipoeder/vlokken

  • Zilvervlies- of pandanrijst

Bereiding

  • 1 ui pellen en grof snijden. Pepertje wassen, in de lengte halveren en grof hak-
    ken. Samen met gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen in keukenmachine. Tot ca. 20 kleine balletjes rollen.
  • Kook ondertussen de zilvervliesrijst.
  • In een grote braadpan olie verhitten. Balletjes voorzichtig in ca. 5 minuten rondom bruin
    bakken. Uit pan nemen. 
  • Tomaten en ui in stukjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel en chilivlokken toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel ca. 3 minuten al roerende bakken. Tomaten, paprika, tomatenpuree en 3 dI water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
    Ca. 10 minuten zachtjes laten stoven, af en toe roeren.
  • Gehaktballetjes toevoegen en nog ca. 10 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak bren-
    gen met zout en chilipoeder.
  • Curry over vier borden verdelen. Serveren met rijst, komkommersalade en mangochutney.

Waardering: 4 uit 5.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories385

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 25g 39%
    • Saturated Fat 8g 40%
  • Sodium 1240mg 52%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 11g 4%
    • Dietary Fiber 6g 24%
  • Protein 29g 58%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.