Details
Gerecht
Vegetarisch
Bereiding
35 minuten
Kooktijd
20 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Knolraap heeft een frisscherpe, radijsachtigesmaak, maar als je hem grilt wordt hij lekker zoet.
Ingrediënten
1 grote knolraap ca. 500 g
zout en peper
2 el fijne mosterd
2 el olie
1 el rodewijnazijn
1 el ahornsiroop
1 sjalotje fijngesnipperd
100 g gemengde noten ongezouten
2 tl korianderzaad
geraspte schil van % citroen
handje vol bladspinazie
Bereiding
- Schil de knolraap en snijd hem in plakken van ca. 1 cm dik. Kook de plakken in water met wat zout in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Meng de mosterd, de olie, de azijn, de ahornsiroop en de sjalot met wat zout en peper door elkaar. Leg de plakken knolraap op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met ca. 1/3 van de marinade. - Rooster de noten en het korianderzaad in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren en lekker ruiken. Hak de noten fijn en meng ze met het korianderzaad, de citroenschil en wat zout.
- Verwarm de oven voor op de grillstand. Gril de knolraap 3-4 minuten in de oven tot de bovenkant mooi geblakerd is. Neem uit de oven en draai de plakken om. Bestrijk ook de andere kant met 1/3 van de marinade en zet weer in de oven tot de knolraap van beide kanten mooi gegrild is.
- Neem uit de oven. Bedruip de knolraap met de overgebleven marinade en bestrooi met de
notencrunch. Maak af met wat blaadjes spinazie.
Lekker met romige aardappelpuree.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories277
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
22g
34%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
11g
4%
- Protein 8g 16%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.