Rode koolsla

Details

Gerecht

Salade

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

0 minuten

Menu

Bijgerecht

Personen

2

De meesten associëren rode kool met wintergerechten. Maar eigenlijk is rode kool bijna heel het jaar door, of toch alleszins van juli tot maart verkrijgbaar.

Ingrediënten

  • 1/2 rode kool
    3 el yoghurt
    1 el mayonnaise
    zout en peper
    suiker
    bieslook of peterselie
    grote zure appel

    optioneel:
    50 g rozijnen
    studentenhaver/walnoten
    100 g uitgebakken spek

Bereiding

  • Schaaf rode kool zo fijn mogelijk.
  • Maak een saus van 3 eetlepels yoghurt, mayonaise, zout, peper, suiker en verschillende
    tuinkruiden, zoals bieslook en peterselie.
  • Rasp een grote zure appel in de saus en schep de kool door de saus.
  • Meng er desgewenst een handvol rozijnen, studentenhaver/walnoten of 100 gram uitgebakken en verkruimeld ontbijtspek door.
  • De smaak komt goed tot zijn recht als de salade een paar uur in de koelkast heeft gestaan.