Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Een winterse zuurkooltaart.
Ingrediënten
BODEM
1 quiche- en taart deeg van tante Fanny 32cmZUURKOOL
2 grote uien
1 teentje knoflook
250 g champignons
olijfolie
200 g zuurkool
zout en peper
500 g mager rundergehakt
1/2 el kerriepoeder
1 tl koriander
1 klein blikje tom. puree
1/8 liter zure room
4 eieren
1 el paneermeel
peterselie
bieslookGROENTE
Ruckola of veldslaSAUS
200 ml crème fraîche
1 el grove mosterd
zout en peperMiddelste springvorm
Bereiding
- Pel de uien en snipper deze fijn. Pers de knoflook uit. Was en snij de champignons.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (3D hetelucht).
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
- Voeg kerriepoeder toe en roer dit goed door.
- Voeg de gehakt toe. Mix blikje tomatensaus er door.
- Voeg de champignons toe en bak dit zo’n 10 minuten mee.
- Voeg na 5 minuten de zuurkool toe samen met peper en zout en bak dit zo’n 5 minuten mee.
- Voor de vulling klop je 4 eieren en meng dit met zure room, 1 eetlepel mosterd en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de peterselie of bieslook.
- Doe de taartdeeg in de springvorm. Deeg iets groter maken met deegrolller.
- Doe het mengsel van ui, gehakt en champignons in de ovenschaal en opvergiet het met het eiermengsel (goed verdelen).
- Bak de taart ongeveer 40 minuten op 200 graden. Laat de taart 10 minuten uitdampen voordat je deze aansnijdt.
- Maak het sausje door 1 eetlepel grove mosterd te mengen met 200 ml crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper. Serveer het als sausje naast de zuurkooltaart samen met wat groente.