Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Ingrediënten
800 g rode kool
80 g ongezouten roomboter
1 kaneelstokje
2 el appelciderazijn
2 el kristalsuiker
2 laurierblaadjes
250 ml water
2 (Friszure) Goudrenetten appels
1 kruidnagel1 kg biologische pompoen of kastanjepuree
kaneel
peper zout
olijfolie4 braadworsten
Peper en zout
Bereiding
- Snijd de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd hem met behulp van de keukenmachine in flinterdunne reepjes. Verwarm 50 g boter (per 4 personen) in een ruime stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker, laurierblaadjes, kruidnagel en het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg wat extra water toe als de rodekool te droog lijkt te worden. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ca. 3 cm. Voeg de appel na 30 min. toe aan de rodekool en laat nog 30 min. meestoven. Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Was en halveer de pompoen. Schep met een lepel de pitten en draderige binnenkant eruit. Glazen ovenschaal insmeren met olijfolie. Snijd de helften in parten en smeer ze vervolgens in met olijfolie. Op smaak maken met peper, zout en kaneel. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Laat iets afkoelen. Alternatief is kastanjepuree.
- Bak ondertussen de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Serveer de rodekool met de pompoen parten en een worstje.