Pasta met kip in parmezaan- roomsaus

Details

Gerecht

Hoofdgerecht

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Verse pasta, cherrytomaatjes uit de oven en gebakken knoflook. Lekker!

Ingrediënten

  • VOOR DE PASTASAUS
    300 g biologische kippen(dijen)
    300 g verse pasta naar keuze
    250 g gemengde champignons
    2 dl kookroom
    4 tenen knoflook
    1 grote bosui
    1 bosje platte peterselie
    1 bouillonblokje
    1 scheutje witte wijn
    100 g Parmezaanse kaas

  • VOOR DE TOMAATJES
    200 g cherrytomaten
    1 tl oregano
    • grove zwarte peper
    • koolzaadolie


  • OVERIGE TOPPINGS
    50 g rucola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de cherrytomaatjes met een scherp mes een beetje in en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi de tomaten met olie, peper, zout en wat oregano en bak ze 10 min af in de voorverwarmde oven. 
  • Hak de tenen knoflook fijn en snij de kippendijen in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak eerst de knoflook en daarna de kip goudbruin. Voeg de champignons toe en bak deze ook goudbruin. Blus af met de witte wijn en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer het goed door en als de witte wijn verdampt is, voeg je de kookroom toe. Breng het aan de kook en rasp als laatste de Parmezaanse kaas erdoor (bewaar wat kaas voor de garnering). Voeg de peterselie en de gesneden bosui toe.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar. Even uit laten lekken in vergiet.
  • Leg eerst de pasta op het bord. Daarna de saus, tomaten, gefrituurde knoflook, Parmezaanse kaas en een paar blaadjes rucola.