Details
Gerecht
Pasta
Bereiding
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
3
Lekker culinair pasta recept voor tagliatelle met gerookte kip.
Ingrediënten
1 zakje pistachenoten (125 g)
2 teentjes knoflook
pot verse basilicum
blok parmezaanse kaas (100 g)
1 dl olijfolie
zout, peper
kipfilet (125 g)
1 zakje waterkers
300 g tagliatelle
tuinkers
Bereiding
- Voorbereiden:
Kaas raspen in keukenmachine. - Pistachenoten pellen. 50 g noten (of alles) in keukenmachine fijnmalen. Knoflook er boven op persen. Basilicumblaadjes met steeltjes toevoegen en fijnmalen. Deel van de kaas er door mengen.
- Al draaiende olie in dun straaltje aan mengsel toevoegen en erdoor mengen tot gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout. Doe de saus over in een pan. Rest van pistachenoten grof hakken.
- Kipfilet in dunne plakjes snijden. Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
en afspoelen in vergiet. - Bereiden:
In pan met ruim water en zout tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Pistache-pestosaus al roerend zachtjes verwarmen. Waterkers over de borden verdelen. - Tagliatelle afgieten en door pistache-pestosaus scheppen. Kip erover verdelen. Pistachenoten en tuinkers erover strooien.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories530
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
37g
57%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
31g
11%
- Protein 19g 38%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.