Details
Vegetarisch
30 minuten
25 minuten
Hoofdgerecht
Een wortel-courgettesoep en voor de bite serveert ze daar knapperige minipizza’s bij.
Ingrediënten
VOOR DE SOEP
2 courgettes
2 winterpenen/wortels
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gember (niet teveel, overheerst)
1 blokje groentebouillion
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnzaadpoeder
400 ml water
350 ml kokosmelk
• olie
• paar blaadjes basilicumVOOR DE MINI-PIZZA’S
2×5 (witte) pitabroodjesof tante fanny pizzabodem
voor de saus:• olie
1 ui
5 rijpe grote trostomaten
paar blaadjes basilicum
4 teentjes knoflook
1 dl rode wijn
1 blokje groentebouillon
of blik tomaten puree
topping:
200 g geraspte kaas
1 el Italiaanse kruiden / oregano
200 g champignons (half bakje)
2 paprika’s g/g/r
1 (rode) ui
plak chorizo / salami v.d. slager
• groene en zwarte olijven met pit
50 g rucola (klein zakje)
Bereiding
- Snij de courgettes en wortels in kleine stukjes. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Rasp de gember en verhit een ruime soeppan met een scheutje olie. Bak het uitje, knoflook en de gember glazig en voeg vervolgens de stukjes groenten toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Voeg dan het water, de kokosmelk en de bouillonpoeder toe. Laat de soep dan zo’n 20 minuten koken op laag vuur tot de groenten goed zacht zijn geworden.
- In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden.
Maak de tomatensaus. Snij de ui in stukken en maak de knoflooktenen schoon. Bak dit 1 minuutje in een steelpan met een scheutje olie. Snij de tomaten in 6 partjes en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Blus het af met de rode wijn en voeg het bouillonblokje eraan toe. Laat dit 2 minuten pruttelen. - Verwijder de pitten uit de olijven, snijdt de chorizo, champignons, paprika en ui.
Snijdt rondjes uit het deeg middels schotel. - Besmeer de bovenzijde van de pitabroodjes met wat olijfolie en tomatensaus en beleg de pizza’s met wat rode ui, champignons, paprika, blokjes chorizo en olijven. Bestrooi het met geraspte kaas. Wanneer je de pizza’s hebt belegd, plaats je ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak je ze 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, beetje olijfolie en rucola er op doen.
- Als de soep 20 min heeft gekookt, pureer je de soep met de staafmixer tot een egale soep.