Bananenbrood met bosbessen

Details

Gerecht

Taarten en lekkernijen

Bereiding

10 minuten

Kooktijd

45minuten

Menu

Dessert

Een heerlijke snack zonder toegevoegde suikers.

ingrediënten

  • 125 g meel (tarwe of spelt)
    125 g havermoutvlokken
    2 tl bakpoeder
    halve tl baking soda
    1 tl kaneel
    1 tl speculaaskruiden
    flinke snuif zout
    3-4 dadels
    4-4 (over)rijpe bananen
    50 ml amandelmelk
    50 ml zonnebloemolie
    100 g bosbessen
    optioneel voor garnering:
    – pompoenpitten
    – zonnebloempitten

  • Lekker met Clotted Cream en jam, slagroom of honing.

Bereiding

  • Verwarm de oven naar 180 graden. Bedek het bakblik (witte ovenschaal) met bakpapier.
  • Meng de droge ingrediënten (havermout, meel, bakpoeder, baking soda, kaneel, speculaaskruiden en zout) in een kom.
  • Prak de bananen, snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze met de amandelmelk en zonnebloemolie toe aan de kom.
  • Mix de droge en natte ingrediënten samen met een garde tot een beslag (niet te lang).
  • Doe de helft van het beslag in het bakblik en maak in de lengte een holletje. Doe hier de bosbessen in. Bewaar wat voor de garnering.
  • Dek het af met de rest van het beslag.
  • Bestrooi de bovenkant met bosbessen, havermout, pompoen- of zonebloempitten ter decoratie.
  • Bak het brood in 50-55 minuten gaar. Prik met satéprikker in het brood om te controleren of deze gaar is. Het is klaar als de prikker er droog en schoon uit komt.
  • Haal het brood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen.
    In koelkast tot een week te bewaren.