Vegan Poké bowl met tofu

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

20 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

2

De perfecte poké bowl, kleurrijk, rijk aan smaken en structuren. Helemaal vegan en bomvol smaak!

Ingrediënten

  • POKE BOWL
    2 tl zonnebloemolie
    200 gram tofu in blokjes
    1 sjalot fijngesnipperd
    1 teentje knoflook fijngehakt
    stukje gember, 1cm geraspt
    2 el sojasaus
    2 tl basterdsuiker
    1 el sesamzaad (zwart en wit)
    handje muntblaadjes
    100 g witte of pandanrijst
    grof zeezout of peper
    sap van 1 citroen

  • TOPPING
    1 wortel in dunne plakjes
    1/4 komkommer in blokjes
    1 avocado pit en schil verwijderd in blokjes
    6 radijsjes in fijne reepjes
    60 g rode kool in fijne reepjes
    1 cajenepeper in fijne reepjes
    100 g gerookte zalm
    2 gekookte eieren
    radijsjes
    mango
    zeekraal

  • DRESSING
    sojasaus
    rijstazijn
    geraspte gember
    balsamico
    zware peper

Bereiding

  • Haal de tofu uit de verpakking en wikkel deze in een schone theedoek. Plaats een snijplank en een 2 literfles met water boven op de tofu om het vocht eruit te persen. Laat de tofu zo 2 uur van tevoren in de koelkast staan.
  • Verhit de zonnebloemolie in een een koekenpan en bak de tofu al omscheppend in tot blokjes rondom licht gekleurd zijn. Voeg de sjalot, de knoflook en de gember toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg 2 el water, de sojasaus en de suiker toe en verhit kort verder tot de tofu bruin gekleurd is en geheel geruig is. Voeg het sesamzaad en de munt toe en haal de pan van de kookplaat. Houd apart. Kook ondertussen de 2 eieren hard.
  • Kook de rijst intussen volgens de aanwijzing op de verpakking in water met een snufje zout. Laat de rijst iets afkoelen.
  • Snij de peper, radijs, komkommer in dunne plakjes. De avocado in blokjes en rasp de rode kool in de keukenmachine. Snij ook wat reepjes gerookte zalm.
  • Snij de wortel in dunne plakken en blancheer ca. 5 minuten in een pan met kokend water. Giet af met koud water en laat uitlekken.
  • Verdeel de rijst over 2 diepe kommen, Schep de tofu op en rangschik de toppings er mooi omheen. Pers er citroensap overheen en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • 3 delen sojasaus, rijstazijn 2 delen, 1 deel balsamico. Beetje gember en knoflook.

Nutrition Facts

2 servings per container


Calories580

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 27g 42%
    • Amount Per Serving% Daily Value *
    • Total Carbohydrate 54g 18%
      • Protein 21g 42%

        * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.