To­ma­ten­soep met ver­se ba­si­li­cum

Details

Gerecht

Soep

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

25 minuten

Menu

Lunch

Personen

4

Tomatensoep met basilicum.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
    2 tenen knoflook
    2 el traditionele olijfolie
    750 g rijpe tomaten
    2 tl paprikapoeder
    15 g verse basilicum
    750 ml groentebouillon van tablet
    Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig.
  • Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee.
  • Voeg de paprikapoeder toe.
  • Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
  • Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. 
  • Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
  • Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.