Details
Gerecht
Gehakt
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!
Ingrediënten
350 g pandanrijst
400 g kokosmelk
150 ml water
250 g winterpenen
1 middelgrote ui
500 g half-om-halfgehakt
100 g Rendang kruidenmix (Toko Lien)
4 el paneermeel
1 middelgroot ei
2 el arachideolie
500 g koelverse hele sperziebonen
Bereiding
- Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook en kook in 15 min. gaar. Roer af en toe.
- Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen en ui fijn. Meng het gehakt met de ui, peen, rendang-kruidenmix, het paneermeel, ei, peper en zout in een kom. Vorm er met natte handen ca. 26 balletjes van ter grootte van een walnoot.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar.
- Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de kokosrijst, rendangballetjes en sperziebonen over diepe borden.
- Combinatietip:
Lekker met gebakken uitjes en sambal batjak.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories790
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
40g
62%
- Saturated Fat 23g 115%
- Sodium 1160mg 49%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
78g
26%
- Dietary Fiber 6g 24%
- Sugars 7g
- Protein 27g 54%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.