Frisse appelcake met yoghurt

Details

Gerecht

Taarten en lekkernijen

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

35 minuten

Menu

Dessert

Porties

8

Deze frisse appelcake met yoghurt is super makkelijk om te bakken en onwijs lekker.

Ingrediënten


  • Voor de droge ingrediënten

    135 gr bloem
    40 gr amandelmeel
    1½ tl bakpoeder (bakingsoda)
    ¼ tl zout
    135 gr suiker
    ½ tl kaneel

    Voor de natte ingrediënten
    90 ml zonnebloemolie
    125 ml volle yoghurt
    3 eieren
    ½ citroen, rasp

    Verder nodig
    boter, om in te vetten
    2 appels
    ½ citroen, sap
    2 el suiker
    1 tl kaneel
    75 gr abrikozenjam

Waardering: 4 uit 5.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 22 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier of vet hem in met boter.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door met een pollepel. Doe hier de natte ingrediënten bij en roer alles door tot het goed gemengd is. Giet het beslag in de springvorm.
  • Was de appels en droog ze af. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd partjes van een halve centimeter dik. Doe het citroensap met de suiker en de kaneel in een kom. Meng de appelpartjes hier doorheen tot ze allemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker. Rangschik de partjes in een mooi patroon op het beslag.
  • Bak de taart in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake iets afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en roer deze los. Bestrijk, met een kwastje, de cake met de warme jam voor een mooie, glanzende bovenkant.