Details
Gerecht
Kip
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Als de rapen gaar zijn, is deze hartige taart dat ook: smullen maar!
Ingrediënten
BODEM
1 quiche- en taart deeg van tante Fanny 32cm1 koolraap
45 g ongezouten roomboter
300 g gesneden prei
1 el vadouvan kruidenmix
4 middelgrote eieren
200 ml crème fraîche
3 bosuien
250 g gerookte kipreepjes
peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C 3D hete lucht. Laat de plak hartige taartdeeg ontdooien.
- Snijd de prei en gerookte kip in stukjes. Snijd de onderkant en steelaanzet van de koolraap, zodat hij stevig op de snijplank kan staan. Snijd de schil er van boven naar beneden vanaf. Verdeel de knol in 4 à 6 stukken en rasp die met de grove rasp in de keukenmachine.
- Verhit 2/3 van de boter in een hapjespan en fruit hierin de koolraap en prei 5 min. Voeg de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Schep het geheel af en toe om.
- Voor de vulling klop je 4 eieren en meng dit met 200 ml crème fraîche in een grote kom, 1 eetlepel mosterd en breng het op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Meng de koolraap, prei, gerookte kip en de helft van de bosui door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de quiche spring vorm in met de rest van de boter. Bekleed de quichevorm met de taartdeeg. Taartdeeg even met de roller iets groter maken. Verdeel het groente-kip-eimengsel over de bodem van de taart en bak de taart in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar.
- Laat de taart 15 min. afkoelen op een rooster en snijd in punten. Bestrooi met de rest van de bosui.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories600
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
37g
57%
- Saturated Fat 19g 95%
- Sodium 1260mg 53%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
40g
14%
- Dietary Fiber 5g 20%
- Protein 24g 48%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.