Gevulde paksoibladeren met glasnoedels

Screenshot

Details

Gerecht

Hoofdgerecht

Bereiding

55 minuten

Kooktijd

35 minuten

Menu

Vlees

Porties

3

Een fris en licht gerecht: gevulde paksoibladeren met gekruid kipgehakt en glasnoedels. Een smaakvol pakketje op je bord!

Ingrediënten

  • Voor gevulde paksoi:
    1 paksoi
    200 gr kipgehakt
    1 rode ui
    2 tenen knoflook
    2 tl ras el hanout
    2 el sojasaus
    1 el tomatenpuree

    Voor glasnoedels:
    300 gr glasnoedels
    1 bosje lenteui
    1 bosje koriander
    1 á 2 el gochujang (scherp!)
    3 el sojasaus
    4 el sesamolie
    1 limoen

    Voor de smoothie:
    • halve komkommer
    1 appel
    200 ml water
    10 blaadjes basilicum
    3 stengels bleekselderij

Waardering: 3 uit 5.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de onderkant van de paksoi en het groen van de stelen. Kook 8 van de stelen ongeveer 30 seconden. 
  • Snijd het resterende groen in reepjes en bewaar dit voor de noedels. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe. Voeg de ras el hanout, sojasaus en de tomatenpuree toe en roer goed door. 
  • Leg de gekookte stengels in een ovenschaal en besprenkel met wat olie. Verdeel het gehakt over de stengels en plaats de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bereid de noedels gaar volgens de verpakking. Maak een dressing van de gochujang, sojasaus, sesamolie en het sap van de limoen. Verwarm de dressing in een koekenpan. 
  • Roer de gegaarde glasnoedels door de dressing. Snijd de koriander en lente-ui fijn en voeg dit samen met het fijngesneden groen van de paksoi toe aan de noedels.
  • Tot slot ga je aan de slag met de smoothie, door alle ingrediënten in de blender te mixen.