Details
Hoofdgerecht
55 minuten
35 minuten
Vlees
4
Gehaktballetjes met romige pindasaus. Geserveerd met kerriekool en friszuur voor de ultieme smaakcombinatie
Ingrediënten
Rijst:
2 cupjes basmatirijst.
Voor de gehaktballetjes:
500 gr gehakt
1 fijngesneden ui
2 tenen knoflook
1 cm gember
1 rode peper
1/2 tl komijn
1/2 tl koriander
1/2 tl gemberpoeder
1 el ketjap manis
1 ei
2 el paneermeel
Voor de pindasaus (eigen recept):
400 ml water of iets minder
200 gr / 5 el pindakaas (liefst met stukjes)
1 citroen
1 mespunt gemberpoeder
1 el bruine basterdsuiker
2 eetlepels donkere sojasaus (Go-tan)
0.5 theelepel sambal (naar smaak )
250 ml kokosmelk
optioneel citroengras
Voor de kerriekool:
1/2 gesneden witte kool
2 tenen knoflook
2 tl kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
1 citroen
Voor het zuur:
2 rode ui in ringen
50 gr azijn
50 gr suiker
50 gr water
Bereiding
- Voor de kerriekool: Snijd de kool en knoflook fijn in de keukenmachine. Verhit wat olie in een pan en voeg de kool, knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder en citroensap toe. Laat dit 15 minuten stoven.
- Kook de rijst.
- Voor de gehaktballetjes snijd je de uien en knoflook fijn. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en vorm er met natte handen balletjes van. Bak ze in een hete koekenpan met wat olie.
- Breng het water met de kokosmelk, bruine suiker en het citroensap aan de kook. Voeg de pindapuree toe en blijf roeren tot de saus net begint te koken. Breng op smaak met een scheutje ketjap. Laat de balletjes in de pindasaus meegaren.
- Voor het zoetzuur snijd je de uien in dunne ringen en meng het met azijn, suiker en het water. Voeg de uien toe en laat 10 minuten marineren.
- Serveer de witte rijst met de kerriekool, gehaktballetjes in pindasaus en de zoetzure rode uien.