Rode curry met noedels, tofu en geroosterde pinda’s

Details

Gerecht

Hoofdgerecht

Bereiding

45 minuten

Kooktijd

35 minuten

Menu

Vegan

Porties

4

Een heerlijke rode curry boordevol smaak. Met noedels, knapperige tofu, verse broccoli en geroosterde pinda’s is dit een gerecht om van te smullen! 

Ingrediënten

  • 225 gr noedels (zonder ei)
    1 tl korianderzaad
    1 tl komijnzaad
    1 tl kurkuma
    1 rode peper
    2 tenen knoflook
    3 cm gemberrasp
    1 stengel sereh (citroengras)
    1 rode paprika
    2 limoenen
    1 geblancheerde broccoli in roosjes
    1 blikje kokosmelk 225ml
    2 el pindakaas
    • tofu
    • crispy chili
    • sojasaus
    • bruine suiker
    • sesam

    Afmaken met
    • geroosterde pinda’s (crunchen)
    • bosui
    • rode peper ringen
    • sesam

Waardering: 4 uit 5.

Bereiding

  • Snijd de tofu in plakken en leg ze op keukenpapier of theedoek. Druk goed aan om overtollig vocht te verwijderen.
  • Rooster de koriander en komijn in een droge pan. Snijd de paprika, peper en knoflook in blokjes, voeg ze toe aan de specerijen en knijp er een limoen over uit. Voeg vervolgens wat gemberrasp en kurkuma toe. Pureer dit mengsel met een staafmixer en doe de puree terug in de pan. Voeg de serehstengel toe en breng het geheel aan de kook.
  • Snijd de tofu in blokjes. Verhit een flinke scheut olie en bak de blokjes tot ze goudbruin zijn. Giet het overtollige vet af en voeg de crispy chili, sojasaus en bruine suiker toe. Verwarm tot de saus goed aan de tofu blijft hangen. 
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes blancheer deze en voeg deze toe aan de curry. Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel zachtjes koken. Voeg de pindakaas toe en roer totdat deze volledig is opgelost. Breng op smaak met zout. Kook de noedels 2 à 3 minuten, afspoelen met koud water, uit laten lekken en voeg ze vervolgens toe aan de curry, laat ze kort meekoken.
  • Rooster de pinda’s kort in een pan of oven. Serveer de curry met de noedels en garneer eventueel met bosui, rode peperringen en sesamzaadjes.