Winterse linzesoep

Details

Gerecht

Soep

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

25 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

6

Trek in een vullende maaltijdsoep? Maak dan eens linzensoep! Naast lekker is deze soep hartstikke voedzaam. Varieer door er diverse groenten aan toe te voegen.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
    115 g magere spekreepjes
    1 winterpeen (geschrapt, in plakjes)
    2 pastinaken (geschrapt, in plakjes)
    2 preien (alleen het witte gedeelte, fijngesneden)
    200 g rode linzen
    2 el tomatenpuree
    1 tl ras el hanout*
    1 ¾ | groentebouillon (2 blokjes)
    4 el verse peterselie (grof gehakt)

Waardering: 4 uit 5.

Bereiding

  • Verwarm de helft van de oliffolie in een grote pan op hoog vuur en bak de spekreepjes. Haal de spekreepjes uit de pan en zet weg
  • Verwarm de overige olijfolie in de pan en voeg de winterpeen, de pastinaak, de prei en de rode linzen toe. Roerbak 2-3 minuten.
    Voeg de tomatenpuree en de ras el hanout toe.jes rondom bruin.
  • Voeg de groentebouillon toe.
    Breng aan de kook en laat ca. 25 minuten sudderen tot de linzen en de groenten zacht zijn.
  • Haal de helft van het groente-mengsel uit de pan en pureer in een kom met de staafmixer. Doe het gepureerde mengsel terug in de pan. Voeg de spekreepjes toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en verwarm goed.
  • Bestrooi met de peterselie. Lekker om te serveren met vers brood.

Nutrition Facts

6 servings per container


Calories271

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 9g 14%
    • Saturated Fat 7g 35%
    • Trans Fat 2g
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 30g 10%
    • Dietary Fiber 8g 32%
  • Protein 17g 34%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.