Details
Gerecht
Lekkernijen
Bereiding
20 min.
Kooktijd
60 min.
Menu
Taarten en lekkernijen
Personen
10
Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze koek in de oven staat en je begint meteen met bakken.
Ingrediënten
Voor de taart:
350 tarwebloem
150 gr bruine basterdsuiker
1 el koek/speculaas kruiden
1 el gembersnippers of
1 cm verse gember
1 handje (wal)noten
6 dadels
1 tl backing soda
1 zakje backin bakpoeder gist
sinaasappelschaafsel
250ml lauw water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Schil en rasp de gember in kleine stukjes.
Was sinaasappel en schaaf er wat schil af.
Snijd de dadels en walnoten in kleine stukjes.
Doe deze samen met de bloem, basterdsuiker, gist en soda in een beslagkom. Meng alles met elkaar. Eerst droog en voeg daarna lauw water toe tot er een mooi beslag ontstaat. - Gebruik (kleine witte) cakevorm en doe er nat bakpapier in.
- Doe het beslag er in en zet 1 uur in oven op 140 graden (3d hete lucht).