Lasagne met champignons en spinazie

Details

Gerecht

Vegetarisch

Bereiding

25 minuten

Kooktijd

40 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Deze lasagne met champignons en spinazie in een romige saus is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Ingrediënten

  • CHAMPIGNONSAUS
    800 g champignons
    600 gr spinazie
    1 teentje knoflook
    1 ui
    2 takjes rozemarijn
    olijfolie, voor de verwerking
    zout
    peper

  • BECHAMELSAUS
    170 g boter
    70 g meel
    1l volle melk (3,5% vet)
    1 citroen, geperst sap
    ½ tl zout
    ½ tl gemalen nootmuskaat
    witte peper

  • LASAGNE
    250 g lasagnevellen
    150 g geraspte Parmezaanse kaas
    olijfolie, voor het invetten

  • Keukengerei
    wok
    ovenschaal (kleine glazen)

  • laagjes:
    – bechamelsaus
    lasagna
    – champginons
    – bechamelsaus

    lasagna
    – spinazie
    lasagna

    – chamignons
    – bechamelsaus

Waardering: 3 uit 5.

Bereiding

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en hak de knoflook en ui.
    Verwijder de blaadjes rozemarijn van de steeltjes en hak ze fijn.
  • Bak ook de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken.
    Verwarm de oven op 180 graden.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de helft van de champignons goudbruin in een hete koekenpan. Breng op smaak met zout en peper en haal ze uit de pan. Verhit meer olijfolie in dezelfde pan, voeg de rest van de champignons toe en bak ze tot ze een beetje bruin zijn. Voeg uien, knoflook en rozemarijn toe. Roer door elkaar. Bak tot de champignons goudbruin zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe. Haal ze uit de pan en meng met de andere champignons.
    Laat ze daarna uitlekken indien er veel vocht is vrijgekomen.
  • Voor de bechamelsaus: smelt boter in een kleine steelpan. Voeg al roerend bloem toe, voeg de melk en het sap van een citroen toe en blijf roeren tot je een glad mengsel krijgt. Roer er zout, nootmuskaat en witte peper doorheen. Zet het vuur lager en laat het ong. 10 minuten zacht pruttelen. Roer diverse keren.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met wat olijfolie en voeg dan een laag bechamelsaus toe. Leg de lasagnevellen erop, gevolgd door het champignonmengsel, wat gebakken spinazie, wat pijnboompitten  meer bechamelsaus en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Bak de lasagne tot ze goudbruin is (40 min. 3d). Laat enigszins afkoelen voor het aansnijden en serveren. Eet smakelijk!