Details
Gerecht
Vegetarisch
Bereiding
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
2
Dit kleurrijke bijgerecht van gepofte bietjes met een vulling van crème fraîche, roomkaas en mierikswortel is een echte eyecatcher op tafel.
Ingrediënten
4 gekookte bieten
3 eetlepels arachideolie of
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
1 theelepel gedroogde provençaalse kruiden
125 milliliter crème fraîche
100 gram roomkaas naturel
1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
3 tijm (vers, gerist)
Bereiding
- Kook de bieten (1 uur).
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
Meng de olie met de honing en kruiden en breng op smaak met zout en peper. - Maak de bieten een beetje schoon maar laat de schil er om zitten.
Bestrijk de bieten met het oliemengsel, verpak ze per stuk in aluminiumfolie en rooster 20 min. in de oven. - Meng de crème fraîche met de roomkaas en mierikswortel.
- Vouw de folie open, kruis de bieten in en schep de mierikswortelroom erop. Garneer met de tijm.
- Lekker met bulgur en stukje vlees!