Details
Gerecht
Vegetarisch
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Een klassieker die altijd in de smaak valt: Tagliatelle met walnotenpesto. Een saus van lekkere ingrediënten zoals knoflook, walnoten en kaas. Heerlijk met frisse courgette en een glas wijn.
Ingrediënten
2 Teen Jumbo Knoflook
50 g Parmezaanse kaas
15 g Peterselie (gedroogd)
6 el Olijfolie
1 snufje Zout
1 snufje Peper zwart
400 g Courgette
400 g Tagliatelle vers
45 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereiding
- Pel de knoflook. Hak de walnoten, peterselie en knoflook in de keukenmachine. Meng er geraspte kaas door. Voeg geleidelijk 5 el olie toe in een dun straaltje en breng op smaak met zout en peper.
- Was de courgette en snijd in repen met de kaasschaaf. Snijd de repen in smalle linten.
- Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de resterende olie in een pan. Bak de courgettelinten ca. 4 minuten omscheppend.
- Meng de tagliatelle en courgette en verdeel over vier borden. Schep de pesto erop en geniet ervan!