Quiche met zalm en broccoli

Details

Gerecht

Quiche

Bereiding

50 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Quiche over? Vries ‘m in of bewaar een puntje voor de lunch.

Ingrediënten

  • 1 rol Quichedeeg
    1 stuk Broccoli
    6 Eieren
    200 g Crème fraîche
    1 bosje Dille
    2 stuks Rode ui
    150 g Gerookte zalm
    1 zakje Grana padano
    2 el olijfolie
    zwarte peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel en snipper 2 rode uien. Snij 1 broccoli in roosjes. Snij 1 bosje dille fijn.
  • Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui hierin aan. Draai het vuur iets omhoog en bak de broccoliroosjes 4 à 5 minuten mee.
  • Klop 6 eieren los in een kom en meng hier de dille, 200 g crème fraîche, 1 zakje geraspte grana padano en een flinke snuf peper en zout doorheen.
  • Rol het hartige taartdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een springvorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg op de bodem.
  • Verdeel de broccoliroosjes over de bodem van de springvorm. Schenk de vulling in de springvorm en verdeel 150 g gerookte zalm in plukjes over de quiche.
  • Bak de quiche 45 minuten in de oven totdat het deeg en de vulling gaar zijn.
  • Verdeel 2 el pinboompitten over de broccoliroosjes voordat je het eiermengel in de vorm giet. Meng voor een Italianse twist 1 el groene pesto door het eiermengsel

Waardering: 5 uit 5.