Details
Gerecht
Quiche
Bereiding
50 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Quiche over? Vries ‘m in of bewaar een puntje voor de lunch.
Ingrediënten
1 rol Quichedeeg
1 stuk Broccoli
6 Eieren
200 g Crème fraîche
1 bosje Dille
2 stuks Rode ui
150 g Gerookte zalm
1 zakje Grana padano
2 el olijfolie
zwarte peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel en snipper 2 rode uien. Snij 1 broccoli in roosjes. Snij 1 bosje dille fijn.
- Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui hierin aan. Draai het vuur iets omhoog en bak de broccoliroosjes 4 à 5 minuten mee.
- Klop 6 eieren los in een kom en meng hier de dille, 200 g crème fraîche, 1 zakje geraspte grana padano en een flinke snuf peper en zout doorheen.
- Rol het hartige taartdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een springvorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg op de bodem.
- Verdeel de broccoliroosjes over de bodem van de springvorm. Schenk de vulling in de springvorm en verdeel 150 g gerookte zalm in plukjes over de quiche.
- Bak de quiche 45 minuten in de oven totdat het deeg en de vulling gaar zijn.
- Verdeel 2 el pinboompitten over de broccoliroosjes voordat je het eiermengel in de vorm giet. Meng voor een Italianse twist 1 el groene pesto door het eiermengsel