Zoete aardappeltortilla met krokant gebakken spekjes en geitenkaas

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

45 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Een heerlijke Spaanse aardappeltortilla. Maar dan net even anders. Met zoete aardappelen, gerookte spekblokjes en geitenkaas. Echt een fiesta!

Ingrediënten

  • Voor de tortilla
    600 g zoete aardappelen
    1 ui
    5 eieren
    2 tenen knoflook
    1 tl gedroogde oregano
    1 tl chili vlokken
    • olie
    • zout
    250 g gerookte spekblokjes
    200 g geitenkaas bolletjes
    50 g rucola
    4 el ahornsiroop

Bereiding

  • Schil en snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm groot. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. 
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en fruit hierin de knoflook en ui glazig. Voeg de zoete aardappels toe en bak het in ongeveer 10 min zachtjes gaar. 
  • Ondertussen klop je de eieren los met de oregano, chilivlokken en een snufje zout in een ruime kom. Als de zoete aardappelen gaar zijn, voeg je het eiermengsel toe en roer goed door.
  • Bak de tortilla op een lage stand met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten. Ondertussen bak je de spekblokjes in een andere koekenpan goudbruin. 
  • Keer de tortilla om en bak nog ongeveer 5 minuten. 
  • Haal de tortilla uit de pan, snijd het in puntjes en plaats op een groot bord. Maak het af met de krokant gebakken spekblokjes, een beetje geitenkaas, paar blaadjes rucola en 1 el ahornsiroop. 

Waardering: 4 uit 5.