Chili con carne

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

25 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Chili Con Carne is een bekend gerecht afkomstig uit het grensgebied van Mexico en de Verenigde Staten. Het is een kruidige stoofpot van vlees en pepers, die meestal wordt aangevuld met bonen en tomaten.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
    1 Spaanse Cayenne peper en/of kleine hete spaanse pepers
    2 tomaten
    500 gr sap
    450 gr uitgelekte kapucijners/bruine bonen
    300 gr mais
    1 teentje knoflook
    3 uien
    1 el komijnpoeder
    1 el oreganopoeder
    1 el korianderpoeder
    1 el paprikapoeder
    3 gele/rode paprika’s
    1 prei
    . zakje belegen geraspte kaas
    . koriander
    . peper en zout
    . klein blikje tomatenpuree

Bereiding

  • Bak de gehakt in pan. Snij de uien en doe deze erbij. Laat 5 minuten bakken terwijl je het af en toe roert.
  • Snij de prei, tomaten, spaanse peper, knoflook en paprika’s. Voeg deze ook toe samen met de uitgelekte capucijners en mais.
  • Pak tomatensap, peper, zout, komijn-, oregano-, paprika- en korianderpoerder toevoegen.
    Alles goed doorroeren en half uur laten staan op stand 6.
  • Schep het op en bestrooi het met wat geraspte belegen kaas en een wat verse koriander.