Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Chili Con Carne is een bekend gerecht afkomstig uit het grensgebied van Mexico en de Verenigde Staten. Het is een kruidige stoofpot van vlees en pepers, die meestal wordt aangevuld met bonen en tomaten.
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 Spaanse Cayenne peper en/of kleine hete spaanse pepers
2 tomaten
500 gr sap
450 gr uitgelekte kapucijners/bruine bonen
300 gr mais
1 teentje knoflook
3 uien
1 el komijnpoeder
1 el oreganopoeder
1 el korianderpoeder
1 el paprikapoeder
3 gele/rode paprika’s
1 prei
. zakje belegen geraspte kaas
. koriander
. peper en zout
. klein blikje tomatenpuree
Bereiding
- Bak de gehakt in pan. Snij de uien en doe deze erbij. Laat 5 minuten bakken terwijl je het af en toe roert.
- Snij de prei, tomaten, spaanse peper, knoflook en paprika’s. Voeg deze ook toe samen met de uitgelekte capucijners en mais.
- Pak tomatensap, peper, zout, komijn-, oregano-, paprika- en korianderpoerder toevoegen.
Alles goed doorroeren en half uur laten staan op stand 6. - Schep het op en bestrooi het met wat geraspte belegen kaas en een wat verse koriander.