Banaan rozijnen havermout brood

Details

Gerecht

Taarten en lekkernijen

Bereiding

35 minuten

Kooktijd

50 minuten

Menu

Voorgerecht

Porties

12

Heb je een paar (over)rijpe bananen liggen en wil je een lekker én gezond bananenbrood bakken?

Ingrediënten

  • 3 eieren
    3 bananen
    halve citroen
    1 tl kaneel
    100 g havermout
    1 tl bakpoeder
    1 gist
    1 tl zout
    100 g rozijnen
    200 g meel
    handje walnoten
    50 cl karnemelk
    1 el bruine basterdsuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe een nat bakpapier in de vorm.
  • Doe de eieren, geprakte bananen, kaneel, zout, citroensap en karnemelk in de mixer. Mix dit tot er een gladde massa ontstaat.
  • Voeg de havermout, bakpoeder, gist en bruine suiker toe en mix alles nogmaals, tot alle havermout vlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havermout vlokken zien.
  • Roer tot slot de rozijnen door het beslag.
  • Bak af in 50 minuten.
  • Lekker met een beetje honing of boter er op!

Waardering: 5 uit 5.