Details
Gerecht
Pasta
Bereiding
35 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Een bijzonder prachtige pasta door de roze kleur.
Ingrediënten
500 g gekookte bieten
75 g walnoten
300 g rigatoni/pasta
half bosje tijm
125 g crème fraîche
125 g geitenkaas
1 teentje knoflook
zwarte peper
zout
Bereiding
- Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin 300 g rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar hou warm en bewaar 3 el kookvocht.
- Snij ondertussen 500 g gekookte bieten in stukken en pel 1 teentje knoflook. Ris de blaadjes van een half bosje tijm. Hak 75 g walnoten grof en verkruimel 125 g geitenkaas.
- Pureer met een staafmixer de bieten, knoflook, helft van de tijm, 125 g crème fraîche en een scheutje kookvocht tot een glad geheel. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Verwarm de saus kort (het hoeft niet te koken) en meng de rigatoni door de warme saus.
- Serveer de bietenpasta met de walnoten, geitenkaas en de rest van de tijm.
- Tip: Voeg voor extra pit een snufje chilivlokken toe bij de blender in stap 3.