Winterse traybake met kip en frisse yoghurtdressing

Details

Gerecht

Kip

Bereiding

35 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Alles op één plaat en hoppa, zo de oven in!

Ingrediënten

  • 1 kg rode aardappelen
    400 g kipfilet
    1 venkelknol
    1 courgette
    2 puntpaprika’s
    4 el pompoenpitten
    8 el yoghurt
    2 el provencaalse kruiden
    2 rode uien
    2 teentjes knoflook
    4 el olijfolie
    zwarte peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was 1 kg rode aardappelen en snij in parten, je hoeft ze niet te schillen. Pel 2 rode uien en snij ook in parten. Snij 1 courgette in dikke plakken en 2 puntpaprika’s in repen. Halveer de venkel en verwijder de kern, snij de rest in de lengte in repen.
  • Verdeel de aardappelen en de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Pers 2 teentjes knoflook. Meng 2 el olijfolie, 1 el Provencaalse kruiden, de knoflook, peper en zout en een kommetje. Giet over de bakplaat heen en hussel door elkaar. Rooster 30 minuten in de oven.
  • Snij 400 g kipfilets in de lengte doormidden zodat je plattere filets maakt. Wrijf ze in met 2 el olijfolie. Bestrooi de kipfilets met 1 el Provencaalse kruiden, peper en zout. Leg de kipfilets de laatste 15 minuten bij de groenten in de oven.
  • Rooster 4 el pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Meng 8 el yoghurt met 1 el olijfolie en een flinke snuf peper en zout in een kommetje.
  • Verdeel de pompoenpitten over de traybake en serveer met de yoghurtdip.
  • Tip: Serveer de traybake ook eens met kalamata olijven en/of stukjes geitenkaas.

Waardering: 4 uit 5.