Details
Gerecht
Kip
Bereiding
35 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Alles op één plaat en hoppa, zo de oven in!
Ingrediënten
1 kg rode aardappelen
400 g kipfilet
1 venkelknol
1 courgette
2 puntpaprika’s
4 el pompoenpitten
8 el yoghurt
2 el provencaalse kruiden
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
zwarte peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was 1 kg rode aardappelen en snij in parten, je hoeft ze niet te schillen. Pel 2 rode uien en snij ook in parten. Snij 1 courgette in dikke plakken en 2 puntpaprika’s in repen. Halveer de venkel en verwijder de kern, snij de rest in de lengte in repen.
- Verdeel de aardappelen en de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Pers 2 teentjes knoflook. Meng 2 el olijfolie, 1 el Provencaalse kruiden, de knoflook, peper en zout en een kommetje. Giet over de bakplaat heen en hussel door elkaar. Rooster 30 minuten in de oven.
- Snij 400 g kipfilets in de lengte doormidden zodat je plattere filets maakt. Wrijf ze in met 2 el olijfolie. Bestrooi de kipfilets met 1 el Provencaalse kruiden, peper en zout. Leg de kipfilets de laatste 15 minuten bij de groenten in de oven.
- Rooster 4 el pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Meng 8 el yoghurt met 1 el olijfolie en een flinke snuf peper en zout in een kommetje.
- Verdeel de pompoenpitten over de traybake en serveer met de yoghurtdip.
- Tip: Serveer de traybake ook eens met kalamata olijven en/of stukjes geitenkaas.