Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30-60 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
De combinatie van het gebakken vlees met smeuïge venkelrisotto is werkelijk overheerlijk.
Ingrediënten
370 g verse braadworst
400 g risottorijst
40 g geraspte italiaanse kaas
1 venkel
450 g fijne tuinerwten
1,5 liter kippenbouillon
3 el olijfolie
zwarte peper en zout
Bereiding
- Maak 1,5 liter bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de venkel in kleine blokjes. Laat de tuinerwten vast een beetje ontdooien in een vergiet. Knijp de worst uit z’n velletje en pluk deze in kleine stukjes.
- Smeer de vorm in met een beetje boter en rol het deeg uit. Steek het uit en bekleed de vorm. Prik er met een vork een paar gaatjes in.
- Haal de worst uit de pan en zet opzij. Bak in hetzelfde vet de venkel 2 minuten. Voeg nu de risottorijst toe en bak de korrels gedurende 1 minuut glazig.
- Voeg de helft van de bouillon toe en laat verdampen. Voeg dan 1 à 2 soeplepels toe en laat weer verdampen. Blijf dit herhalen tot alle bouillon is verdampt of tot de risottorijst beetgaar is. Voeg eventueel meer water toe.eveer 40 minuten.
- oer nu de tuinerwten door de risotto en verwarm het geheel, onder af en toe omscheppen, ten slotte nog 2 minuten.
- Roer 3/4 van de worst door de risotto en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de rest van de worst als garnering.