Hartige taart van groene kool, spekjes en knolselderij

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30-60 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Deze hartige taart met groene kool, spekblokjes en knolselderij is één van de favorieten! Vooral als het buiten koud is. 

Ingrediënten

  • Deeg
    Tante Fanny

    Voor de vulling
    1/2 groene kool
    125 gr spekblokjes
    1 ui
    2 tenen knoflook
    1 tl gedroogde tijm
    1 knolselderij

    Afmaken met
    20 gr paneermeel
    4 eieren
    160 ml room
    160 ml crème fraîche
    5 gr zout
    1 mespunt nootmuskaat
    • peper en zout

Bereiding

  • Bak de spekblokjes aan met de fijngesneden ui en knoflook. Snijd de groene kool in dunne reepjes. Voeg de groene kool en de tijm toe. Stoof tot de groene kool gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer de vorm in met een beetje boter en rol het deeg uit. Steek het uit en bekleed de vorm. Prik er met een vork een paar gaatjes in.
  • Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem van de taart. Leg hier de groene kool vulling op. Snijd de knolselderij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Bedek dit over de taart.
  • Tik de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de room en de crème fraîche toe en roer het glad. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat en giet de vulling op de taart. Bak de taart op 160 graden voor ongeveer 50 minuten.
  • Lekker met stukjes komkommer erbij!

Waardering: 4 uit 5.