Details
Gerecht
Vlees
Bereiding
30-60 minuten
Kooktijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Porties
4
Zet in een handomdraai een lekkere hartige kerrie pannenkoek op tafel gevuld met prei en gehakt.
Ingrediënten
Voor de kerrie pannenkoeken
250 gr bloem
3 eieren
500 ml melk
1 tl kerriepoeder
1 cm rasp van verse gember
• snufje zout
1 el boter om in te bakken
Voor de vulling
1 ui
2 tenen knoflook
300 gr rundergehakt
2 stuks prei
2 tomaten
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
• zout en peper
100 gr fetakaas
Voor de salsa
2 rode uien
3 tomaten
• verse peterselie
2 el currysaus
1 mespunt komijn
Voor de yoghurt knoflooksaus
1 teentje knoflook
150 ml dikke yoghurt
• peterselie
• scheutje olijfolie
• zout en peper
Bereiding
- Begin met het maken van het pannenkoekenbeslag. Mix de bloem met de kerrie en de gember. Tik de eieren en voeg de melk toe.
- Roer tot een glad beslag en bak er pannenkoeken van. Tip: Zorg dat de pan goed heet is voordat je het beslag erin doet. Stapel ze op tussen twee borden.
- En dan nu de vulling van prei en gehakt. Snipper de ui en knoflook en bak deze aan in een scheutje olie. Voeg het gehakt toe en bak deze tot het rul is. bij het avondmaal.
- Snijd en was de prei. Voeg de specerijen toe en bak alles even goed door. Voeg dan de tomaat en de prei toe. Bak goed aan.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Vul de pannenkoeken er mee. Brokkel wat van de fetakaas over de pannenkoeken.
- Deze hartige pannenkoek smaakt heerlijk met een salsa erbij. Snipper de rode ui zo fijn als je kunt. Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Meng het met de peterselie, curry en de komijn.
- En dan tot slot de yoghurt knoflooksaus. Kneus de knoflook met de zijkant van je mes. Meng het met de yoghurt, gesneden peterselie en een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.