Waldorf salade

Details

Gerecht

Vlees

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten

Menu

Hoofdgerecht

Porties

4

Een lekkere frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
    1 eetlepel citroensap
    1 zoetzure appel
    50g walnoten
    1dl mayonaise + biogarde

  • aardappelen voor de puree
    stukje vlees

Bereiding

  • Snijd de knolselderij in dunne reepjes (julienne, schijf R/G4)). Leg deze een paar seconden in kokend water (blancheren) met 1 eetlepel citroensap. Spoel ze dan onder koud water af en laat ze uitlekken.
  • Snijd de appel in dunne reepjes, breek de walnoten in grove stukken en houd er een paar achter voor de garnering. Meng alles door elkaar met mayonaise/biogarde tot een smeuïge salade.
    Garneer de salade tenslotte met de achter-gehouden noten.
  • U kunt de salade opdienen met b.v. koude varkensfricandeau als lunch-gerecht, of als voorgerecht bij het avondmaal.

Waardering: 4 uit 5.