Details
Gerecht
Taarten en Lekkernijen
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
70 minuten
Menu
Dessert
Plakken
12
Met de gebakken peren zitten is met deze perencake helemaal niet erg. Peer geeft namelijk een frisse, zachte smaak aan cakes of andere baksels en maakt iedere lekkernij nog lekkerder!
Ingrediënten
Voor het beslag
200 gr amandelspijs (pakje jumbo)
150 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr (licht)bruine basterdsuiker
rasp van ¼-½ citroen
¼ tl zout
4 eieren, op kamertemperatuur
185 gr bloem
2 tl bakpoeder
3 (hand)peren, geschild en klokhuis verwijderdVerder nodig
boter, om in te vetten of bakpapier
75 gr abrikozenjam
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
- Doe het amandelspijs, de boter, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop deze met een handmixer met gardes of een standmixer met platte menghaak in enkele minuten romig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel goed door na ieder ei. Spatel tot slot de bloem en het bakpoeder door het beslag.
- Snijd 1½ peer in blokjes en roer deze door het cakebeslag. Schep het cakebeslag in de vorm en strijk het glad. Snijd de andere twee peren in parten en rangschik deze op het cakebeslag.
- Bak de perencake in 60-75 minuten gaar. Test of de cake gaar is door er meet satéprikker in te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. Haal de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat de perencake afkoelen op een rooster.