Frisse hoplimonade met sinaasappel en citroen

Details

Gerecht

Dranken

Bereiding

30 minuten

Een friszure citruslimonade met hop siroop.

Ingrediënten

  • 500 gr suiker
    250 ml water
    • de schil van 3 sinaasappels
    10 hopbellen 350 ml
    verse citroensap 150 ml
    verse sinaasappelsap


  • Benodigdheden
    • Citruspers

Bereiding

  • We beginnen met de siroop. Breng de suiker, de 3 sinaasappelschillen (zonder het witte schilletje) en de hopbellen met het water aan de kook. Laat het geheel daarna afkoelen tot 20 graden.
  • Pers de citroen en de sinaasappel uit. Voeg dan het sap toe en roer alles goed door elkaar. Daarna ga je het mengsel zeven, om zo de bellen en de sinaasappelschillen eruit te kunnen halen. Hoe meer vruchtvlees je eruit zeeft, hoe langer de limonade houdbaar is.
  • Dan kunnen we een glaasje inschenken. Meng de siroop met water in verhouding: 1 deel siroop en 6 delen water. Wil je nog wat extra smaak? Voeg aan het glas limonade dan nog een extra hopbel toe. Ziet er ook nog leuk uit!