Bloemkool smoor voor de Indische rijsttafel

Details

Gerecht

Vegetarish

Bereiding

30 min.

Kooktijd

20 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Een Indische rijsttafel met zelfgemaakte bloemkool smoor, sticky tempé, cassave kroepoek, atjar en gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • rijst
    320 gr (pandan)rijst

    voor de bloemkool smoor
    1 bloemkool
    2 uien
    3 tenen knoflook
    2 cm verse gember
    2 tomaten
    8 el ketjap manis
    1 rode peper
    1 tl laos
    1 mespunt kruidnagel
    1 tl nootmuskaat
    1 kopje water
    • zout en peper

    van de toko
    • sticky tempé
    • atjar
    • gebakken uitjes
    • cassave kroepoek

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd van de bloemkool kleine roosjes en bak deze aan in een scheut olie. Zorg ervoor dat de olie goed heet is, voordat je de bloemkool gaat bakken. Als het kleurt haal je het uit de pan en laat je het uitlekken op keukenpapier. Goed aanbakken!
  • Snijd de uien en knoflook en bak ze aan in een pan met olie. Snijd de gember in plakjes en voeg de gember toe. Snijd de tomaat en peper in kleine blokjes. Doe de laos, kruidnagel en nootmuskaat bij de uien en bak ze in ongeveer 2 minuten aan.

    Bak de tempeh al omscheppend in tot blokjes rondom licht gekleurd zijn. ca. 3 minuten.
  • Voeg de tomaat, peper en de ketjap toe aan de pan. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Doe vervolgens de bloemkool erbij. Kook de bloemkool met de deksel van de pan tot deze gaar is en de saus lekker dik is geworden.

  • Pak een diep bord om te serveren. De rijst en bloemkool smoor in het midden van het bord en maak het af met de komkommer, sticky tempé, kroepoek, atjar, gebakken uitjes en sambal batjak. 

Waardering: 4 uit 5.