Details
Gerecht
Soep
Bereiding
30 minuten
Kooktijd
25 minuten
Menu
Soep
Personen
4
Lekkere stevige soep.
Ingrediënten
1 kleine pompoen (1kg)
300 gr aardappelen
4 el olie
3 uien
1 appel
2 blaadjes laurier
35 gr gemberwortel
2 blokjes kip boillon
1 tl kurkuma
1 tl kaneelpoeder
1 tl kerriepoeder
peper/zoutVariatie
slagroom/armagnac
crème fraîche
rode paprika
bieslook/koriander
Bereiding
- Snij de uien in snippers. Fruit deze in een pan met een scheut olie.
- Snij de pompoen, aardappelen en appel in blokjes en voeg deze toe aan de gefruite uien.
- Voeg toe: geraspte gemberwortel, kurkuma, kaneelpoeder, kerriepoeder, peper en zout. Alles 5 minuten meebakken en omroeren.
- Voeg 500ml water, kipboillon en laurier toe. Laat dit alles 30 minuten koken.
- Als de schil van de pompoen en aardappelen zacht zijn de laurier er uit halen en alles pureren
- Breng de soep vlak voor het serveren met 2 1/2 dl slagroom en 1/2 dl armagnac al roerend aan de kook. Server de soep warm met crème fraîche, fijn gesneden rode parika en fijn gesneden bieskook of koriander.