Details
Gerecht
Taarten en Lekkernijen
Bereiding
60+ min.
Kooktijd
90 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
8
Zelf Stoofpeertjes maken? Met dit recept zet je een feestje op tafel.
Ingrediënten
1,5 kilo stoofperen
250 ml rode wijn
250 ml water
150 gram suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 steranijs (optioneel)
Schil van een halve citroen
Eventueel wat vanille-extract (naar smaak)
Bereiding
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
- In een grote pan, combineer de rode wijn, water, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs (indien gebruikt) en de citroenschil. Voeg ook eventueel wat vanille-extract toe voor extra smaak.
- Breng het mengsel aan de kook en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
- Voeg de geschilde peren toe aan de pan en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met het vloeistofmengsel.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de peren ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes sudderen. Draai de peren af en toe om zodat ze gelijkmatig gaar worden. De kooktijd kan variëren, afhankelijk van de grootte en rijpheid van de peren.
- Controleer of de peren gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk in de peren glijdt, zijn ze klaar.
- Haal de stoofperen uit de pan en laat de saus nog wat inkoken op middelhoog vuur als je de saus dikker wilt hebben.
- Serveer de stoofperen warm, gegarneerd met een beetje van de rode wijnsaus. Je kunt ze bijvoorbeeld serveren met wat vanille-ijs, slagroom, of gewoon op zichzelf.