Stoofpeertjes

Details

Gerecht

Taarten en Lekkernijen

Bereiding

60+ min.

Kooktijd

90 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

8

Zelf Stoofpeertjes maken? Met dit recept zet je een feestje op tafel.

Ingrediënten

  • 1,5 kilo stoofperen
    250 ml rode wijn
    250 ml water
    150 gram suiker
    1 kaneelstokje
    2 kruidnagels
    1 steranijs (optioneel)
    Schil van een halve citroen
    Eventueel wat vanille-extract (naar smaak)

Bereiding

  • Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
  • In een grote pan, combineer de rode wijn, water, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs (indien gebruikt) en de citroenschil. Voeg ook eventueel wat vanille-extract toe voor extra smaak.
  • Breng het mengsel aan de kook en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Voeg de geschilde peren toe aan de pan en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met het vloeistofmengsel.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de peren ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes sudderen. Draai de peren af en toe om zodat ze gelijkmatig gaar worden. De kooktijd kan variëren, afhankelijk van de grootte en rijpheid van de peren.
  • Controleer of de peren gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk in de peren glijdt, zijn ze klaar.
  • Haal de stoofperen uit de pan en laat de saus nog wat inkoken op middelhoog vuur als je de saus dikker wilt hebben.
  • Serveer de stoofperen warm, gegarneerd met een beetje van de rode wijnsaus. Je kunt ze bijvoorbeeld serveren met wat vanille-ijs, slagroom, of gewoon op zichzelf.

Waardering: 4 uit 5.