Details
Gerecht
Pasta
Bereiding
25 min.
Kooktijd
20 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Gerookte zalm heeft extra veel smaak en daarom is deze pasta heerlijk!
Ingrediënten
• olijfolie extra verge
• 200 g goede, pittige Italiaanse salami, in plakjes
• 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
• 1 theelepel venkelzaad
• 1 knol venkel, gehalveerd en in dunne plakjes, de bovenste plukjes apart gehakt
• 2 blikken gepelde tomaten van 400 g
• naar keuze: 1 gedroogde Spaanse peper, verkruimeld
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• 455 g gedroogde spaghetti of linguini
• 2 handjes oud broodkruim
• naar keuze: een takje verse rozemarijn
Bereiding
- Giet 2 flinke scheuten olijfolie in een pan. Doe er de salami en gesneden knoflook bij.
- Kneus het venkelzaad licht in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pan.
- Salami plakken eventueel in kleinere stukken snijden. Laat het 1 minuut meebakken op een lage pit – het vet moet uit de salami bakken en deze moet krokant worden.
- Doe nu de gesneden venkel erbij (E/S4), roer en doe het deksel op de pan en zet de pit iets hoger.
Laat 5 minuten koken en voeg de bliktomaten toe met eventueel wat gedroogde Spaanse peper.
Laat 25 minuten koken tot het mengsel enigszins is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water al dente (kijk op de verpakking voor de kooktijd. - Terwijl de pasta staat te koken maak ik altiid pangritata (krokante broodkruimels) om het gerecht een mooie structuur te geven en krokant te maken.
Neem daarvoor een paar flinke handen grof broodkruim. ik snijd daar-voor de korstjes van min oude brood af en maal de zachte binnenkant kort in de Magimix.
Bak het kruim met 4 of 5 eetlepels olifolie extra verge tot het krokant begint te worden.
Soms doe ik er voor de extra smaak een take rozemarijn bij. - Giet de pasta, als die klaar is, af in een vergiet en roer deze door de tomatensaus heen.
- Serveer het in een grote kom en strooi de groene venkelplukjes en krokante goudbruine pangritata er overheen.