Details
Gerecht
Hollands
Bereiding
20 min.
Kooktijd
30 min.
Menu
Hoofdgerecht
Personen
4
Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
700 g broccoli
300 g kipfilet
25 g ongezouten roomboter
160 g kaas pikant
150 ml halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar.
- Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.
Nutrition Facts
4 servings per container
Calories520
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Fat
20g
31%
- Saturated Fat 12g 60%
- Trans Fat 8g
- Sodium 385mg 17%
- Amount Per Serving% Daily Value *
- Total Carbohydrate
41g
14%
- Dietary Fiber 9g 36%
- Protein 37g 74%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.