Broccolistamppot met kip en kaas

Details

Gerecht

Hollands

Bereiding

20 min.

Kooktijd

30 min.

Menu

Hoofdgerecht

Personen

4

Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
    700 g broccoli
    300 g kipfilet
    25 g ongezouten roomboter
    160 g kaas pikant
    150 ml halfvolle melk

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar.
  • Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.

Nutrition Facts

4 servings per container


Calories520

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 20g 31%
    • Saturated Fat 12g 60%
    • Trans Fat 8g
  • Sodium 385mg 17%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Carbohydrate 41g 14%
    • Dietary Fiber 9g 36%
  • Protein 37g 74%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.